1 опаковкa от супер ефикасните таблетки за ерекция Cupidon Купи Сега

Мъжки полов член – строеж, развитие и поява на втвърдяването

Мъжки полов член – строеж, развитие и поява на втвърдяването

Научните наименования на мъжкия полов член са пенис и фалос. Той служи за семеполагане при копулация и за уриниране. Установено е, че пениса има по-малко нервни окончания от тестисите, но има повече от ануса. Освен това пенисът трябва да е в състояние на ерекция, за да се осъществи копулация. Макар че няма еректилна кост в пениса на човека, вкочаняването му е на лице, когато се изпънят пещеристите му тела с кръв. Изграден е от корен, тяло – покрито с тънка подвижна кожа с гънка (препуциум) и главичка. Дължината, твърдостта и обемът му се увеличават значително при полова възбуда.

От какво се състои човешкия пенис?

Човешкият пенис се състои от еректилна тъкан, която е обособена от две пещеристи тела и едно гъбчесто тяло. Тези пещеристи тела са разположени успоредно едно до друго, от горната му страна. От долната страна на пениса се намира гъбестото тяло, като неговия край е уголемен и конусообразен. Това оформя главичката на пениса, която е покрита от кожна гънка, наречена препуциум. Тя може да се изтегля назад, за да се оголи главичката. Крайният елемент на пикочният тракт е пикочния канал, наричан още уретра, и преминава през гъбестото тяло и завършва с продълговат отвор на върха му. Този отвор е изход и за урината и за спермата. При извеждането на спермата извън тялото има няколко стъпки. При еякулация, първо сперматозоидите се придвижват през семепроводите, които преминават зад пикочния мехур. След като стигнат до семенното мехурче, се примесват със семенна течност. После минават през семенните канали и там се допълват още секрети от простата и кауперовата жлеза. След което течността излиза през пениса.

Легенда за изображението на мъжката полова система от дясно:

схема на мъжка репродуктивна система и пенис без ерекция1-Пикочен мехур;
2-Пубична кост;
3-Пениса;
4-Пещеристо тяло;
5-Главичка;
6-Препуциум;
7-Пикочен канал;
8-Дебелото черво;
9-Ректум;
10-Семенно мехурче;
11-Семенен канал;
12-Простата;
13-Кауперовата жлеза;
14-Анус;
15-Семепровод;
16-Епидидима;
17-Тестис;
18-Скротум

Откъде произлиза думата „пенис“?

Пенис идва от латинската дума за опашка, като по онова време това е бил единственият начин, по който се е назовавал членът на мъжа. А думата фалос е с гръцки произход и означава „подувам се“. Въпреки че днес е смятана за вулгаризъм, в наши времена в бъгарския език се използва традиционната дума за полов член – хуй. Това е поддържано от идеята, че в миналото, по време на ритуал танцуващите българки са викали буквално „и хуй!“.
Древните народи са обожествявали пениса като символ на производителната сила на природата. Това се обеснява с термина „фализъм“. Фалосът, въплъщаващ съзидателните аспекти в образа на бога, е основен символ на индийския бог Шива, който е върховният бог и създател на света и главен бог в индийския митологически пантеон. Изображението на линга като каменна колона, крепяща се на йони, символът на женското начало, е разпространено из цяла Индия и представлява главен обект в култа към Шива.

Рейтинг: 5.0. From 2 votes.
Моля изчакайте...

1 Коментар

  1. много интересна и полезна статия Благодаря ви!

    Все още никой не е гласувал.
    Моля изчакайте...

Остави Коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

six + 5 =

втори банер на страхотните хапчета за възбуда на пениса - Вита Гра, на който е изобразен продукта върху страстна двойка любещи се секс партньори.

банер на невероятните таблетки за уголемяване на възбуждането и втвърдяване на пениса - Vita Gra, на който е изобразен продукта върху двойка правеща секс и написано логото на фирмата : Самочувствие в леглото!
Share This